Burse de excelență pentru doctoranzi și tineri cercetători!

16.04.2024

Federația Mondială a Savanților (FMS) (Președinte Prof. A.Zichichi), împreună cu filiala FMS din Moldova, (Președinte Prof. Gh. Duca) și în colaborare cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC, Președinte Prof. A.Chiciuc) anunță concurs în vederea acordării  Bursei de Excelență a FMS pentru doctoranzi și tinerii cercetători.

 

Acest concurs oferă tinerilor cercetători din Republica Moldova oportunitatea de a beneficia de burse de excelență. Aceste burse sunt acordate în conformitate cu Regulamentul FMS „Rules and Guidelines of National Scholarship Programme” și sunt destinate sprijinirii cercetării în următoarele domenii prioritare, recent actualizate: 

 

1. Apa (Water)

2. Sol (Soil)

1. Agricultura (Agriculture) și Tehnologia produselor alimentare (Food)

2. Energie (Energy)

3. Poluare (Pollution)

4.  Limitele de dezvoltare (Limits of Development)

5.  Schimbările climaterice (Climatic Changes)

6.  Inteligența artificială (Artificial Intelligence) și Monitorizarea globală a planetei (Global Monitoring of the Planet)

7.  Proliferarea rachetelor și Apărarea (Missile Proliferation and Defence)

8.  Substituirea organelor (Organ Substitution)

9.  Medicina și Biotehnologia (Medicine and Biotechnology)

10.Poluarea culturală (Cultural Pollution)

11.Protecția împotriva obiectelor cosmice (Defence Against Cosmic Objects)

12.Conversia resurselor militare (Conversion of Military Resources)

 

13.Știința și tehnologia pentru țările în curs de dezvoltare (Science and Technology for Developing Countries)

 

Concursul își propune să sprijine excelența în cercetare și să contribuie la dezvoltarea științifică și tehnologică a Republicii Moldova. Această inițiativă evidențiază angajamentul ambelor organizații de a promova cercetarea de înalt nivel și de a oferi oportunități valoroase cercetătorilor emergenți din țară.

 

Concursul este adresat doctoranzilor care își fac studiile în anul II și III și tinerilor cercetători cu vârsta până la 40 ani. Valoarea unei burse este de circa 150 franci elvețieni lunar.

 

Dosarul de participare va fi perfectat în limba engleză și va fi prezentat în format electronic ([email protected]) și pe suport de hârtie până în data de 30 aprilie 2024 (între orele 14.00-16.30); adresa: mun. Chișinău, str. Academiei 3, biroul 308.  

 

Termenul de depunere a dosarelor: 30 aprilie 2024ora 16.30.

 

Pentru mai multe detalii accesați linkul: https://fms.md/avize-apeluri

Categorie:
Partenerii noștri