Cu profundă tristețe am aflat despre decesul subit al colegului nostru, Șeful Centrului de Monitorizare Seismică al Institutului de Geologie și Seismologie, dl Ion ILIEȘ.

05.09.2022

NECROLOG

Ion ILIEȘ

10.03.1956 – 05.09.2022

UN SEISM PUTERNIC S-A PRODUS LA INSTITUTUL DE GEOLOGIE ȘI SEISMOLOGIE

Cu adâncă durere anunţăm încetarea din viaţă a regretatului coleg, dl Ion ILIEȘ - șeful Centrului de Monitorizare Seismică a Institutului de Geologie și Seismologie. Sfâșiat de o boală crâncenă, care îl slăbea de puteri în fiecare zi, în data de 05.09. 2022, dl Ion ILIEȘ a pierdut această luptă pentru viață.

Părinții lui, făcând parte din zecile de mii de basarabeni gospodari deportați în Siberia, l-au adus pe lume pe Ionel Ilieș în satul Novo-Derevensk, raionul Iurghinski, regiunea Tiumen, în anul 1956, în data de 10 martie.

Totuși, reușind să se reîntoarcă la baștină, dl Ion Ilieș a făcut facultatea de Fizică și Matematică a Universității de Stat ”Ion Creangă”, iar din anul 1979 își începe activitatea la institut, în cadrul Centrului de Monitorizare Seismică. A început activitatea în funcție de inginer a trecut toate treptele și a ajuns în calitate de șef al Centrului, la cârmă căruia a activat mai mulți ani, până în ultima zi din viață. Pe parcursul îndelungatei sale activități la institut, dl Ion Ilieș s-a manifestat ca un bun specialist seismolog, un coleg binevoitor, un bun organizator, dar nu, în ultimul rând, și ca un bun mentor pentru toți colegii mai tineri, elevi, studenți. Când ne vizitau oaspeții Centrul Seismic, șeful lui îi ghida cum știa el mai bine. În activitatea s-a profesională s-a dedicat și activității de educație și instruire, în cazul unor seisme, permanent desfășura lecții pentru elevi, studenți, cadre didactice și jurnaliști, devenind astfel portavoce a focarului seismic Vrancea.

Oricine l-a cunoscut și-l amintește doar vorbe bune.

Păcat că a plecat dintre noi atât de devreme!

Aducem sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat!

Odihnește-te în pace, dragă coleg, Ion Ilieș! Ne vei lipsi enorm, iar spiritul tău va dăinui încă mult timp pe coridoarele Institutului de Geologie și Seismologie!

Dumnezeu să te ierte! Drum lin spre alte tărâmuri!

Este trist când cineva pe care îl știi

devine cineva pe care îl știai…

Sincere condoleanțe…

Direcția Institutului

Categorie:
Partenerii noștri