Seminar informativ consacrat Zilelor Europei

20.05.2021

În data de 13.05.2021, la Institutul de Geologie și Seismologie din Chișinău s-a desfășurat un Seminar informativ consacrat Zilelor Europei, cu genericul ”Contribuția programelor finanțate de către Uniunea Europeană la dezvoltarea cercetărilor geologice și seismologice din țară, în perioada anilor 2010-2020 ”.

Seminarul s-a desfășurat on-line, în legătură cu situația pandemică mondială. Cu toate acestea, la seminar au participat, atât cercetători din țară cât și din România. În total 22 de persoane din instituții de cercetare, universități, ministere și reprezentanții administrației publice locale. La seminar au fost audiate 7 prezentări:

Prezentarea proiectului ESNET, din cadrul programului Black Sea Basin - coordonator Dr. hab. vasile ALCAZ. perioda de realizare a proiectului 2012-2014.

ESNET parteneri de proiect:

Genericul prezentării a fost:”Rețeaua de siguranță seismică în bazinul Mării Negre”, în cadrul căreia s-a discutat despre Pericolul seismic în Republica Moldova, Probleme în asigurarea securitatăţii seismice a teritoriului țării, precum și despre măsurile necesare (științifice, politice și administrative) de diminuare a pericolului seismic, atât pentru teritoriul Republicii Moldova, cât și pentru teritoriile limitrofe.

Prezentarea proiectului INPOLDE, din cadrul programului transfrontalier Ro-Ua-Md - coordonator Dr. Oleg BOGDEVICI.

Prezentarea a avut ca subiect:”Cooperarea interdisciplinară transfrontalieră pentru prevenirea dezastrelor naturale și reducerea poluării mediului în Euroregiunea Dunărea de Jos”. În cadrul căreia s-a discutat despre Întărirea cooperării transfrontaliere în scopul elaborării soluţiilor pe termen lung pentru reducerea poluării, dezvoltare durabilă şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă în Euroregiunea Dunărea de Jos.

Categorie:
Cuvinte-cheie:
Partenerii noștri