Evenimente

Sărbători fericite!!!

25.12.2023

După ce au fost audiate rapoartele cu rezultatele științifice pentru anul 2023, colaboratorii Institutului au sărbătorit împreună încheierea anului științific 2023, precum și a celui calendaristic. Deasemenea,  Colaboratorii institutului au avut parte de o surpriză plăcută din partea colindătorilor veniți de la Gradinița nr.8 din capitală pentru a prevesti sosirea Crăciunului și a felicita colectivul. 

Ziua Științei pentru Pace și Dezvoltare organizată de Ministerul Educației și Cercetării

21.11.2023

Ministerul Educației și Cercetării a încheiat evenimentul ”Ziua Științei pentru Pace și Dezvoltare” din anul acesta cu o festivitate organizată la Palatul Republicii. La eveniment au participat peste 30 de instituții din sfera științei și inovării printre care și Institutul de Geologie și Seismologie.

Ziua internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare

09.11.2023

Institutul de Geologie și Seismologie a participat la evenimentul Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare 2023, organizat la Universitatea de Stat a Moldovei, cu o expoziție a celor mai  valoroase rezultate științifice reprezentate printr-un set de broșuri, cărți, ghiduri și desigur o frumoasă colecție de minerale și roci adunate de pe tot mapamondul.

Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare!

08.11.2023

în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, Marți, 7.11.2023, Universitatea de Stat din Moldova a conceput evenimentul ”Gala performanței în cercetare 2023” . În cadrul ședinței  festive au fost înmânate distincțiile (medalii, trofee, cupe, diplome de excelență), pentru cercetători. Printre cercetătorii decorați se enumeră și cercetătorul științific, secretar științific al IGS - SPIAN Cristina. Dumneaei a fost decorată cu Diploma de onoare a USM, semnată de rectorul USM - Igor ȘAROV. 

Noaptea cercetătorilor europeni

30.09.2023

   Ca in fiecare an, Institutul de Geologie și Seismologie a participat la evenimentul dedicat științei, cercetării și bunei dispoziții. Este vorba de evenimentul ”Noaptea cercetătorilor europeni 2023”! Institutul a demonstrat cele mai reprezentative rezultate (un set de hărți privind riscul seismic a unor teritorii, ghiduri, monografii, broșuri etc.) și desigur renumita colecție de minerale și roci care a trezit un interes deosebit în rândul oaspeților maturi dar îndeosebi a celor mici.

ȘEDINȚA CONSILIULUI ȘTIINȚIFIC SPECIALIZAT D 151.01-23-25 la specialitatea 151.01 - Geologie generală și regională

24.08.2023

Vineri, 22 septembrie 2023, ora 14.00 (Sala de ședințe a IGS, str. Gheorghe Asachi 60/3), în cadrul Institutului de Geologie și Seismologie al Universității de Stat din Moldova, va avea loc susținerea publică a tezei de doctor în științe geonomice cu tema: 

Ziua Academiei de Științe a Moldovei

10.07.2023

În data de 12.06. 2023, Academia de Științe a Moldovei și-a sărbătorit aniversarea, împreună cu multe personalități notorii, academicieni, cercetători de valoare etc. Cu această ocazie unii cercetători din cadrul Institutului de Geologie și Seismologie au fost decorați cu diplome și medalii pentru aportul care l-au adus pe parcursul activității lor în domeniul Geologiei și Seismologiei. Aceștea sunt:

Nicoara Igor- dr. conf. cerc. în Geologie și mineralogie, Directorul IGS

Ciobotaru Valerian - dr. conf. cerc., Șeful laboratorului de Geologie regională

Ziua geologului!

03.04.2022

În prima duminică a lunii aprilie în spaţiul postsovetic se sărbătoreşte "Ziua Geologului". Cu acest prilej administraţia IGS urează multă sănătate şi succese pe plan profesional, tuturor ce au dedicat viaţa acestei minunate profesii. Această zi este sărbătorită și în Republica Moldova, conform Hotărârii Guvernului Nr. 487 din 24.05.2000,  prima duminică a lunii Aprilie se declară sărbătoare profesională „Ziua Geologului”.

Abonează-te la Evenimente
Partenerii noștri